Gesztenyevirág Fesztivál

Galéria >>>>>

A tavasz öröme minden családnak

Sümegen már hagyománnyá vált a tavasz köszöntése, amikor a láthatatlan karmester jelére virágba borul az utcákat díszítő gesztenyefák sora. Zenével, tánccal, kézműves bemutatókkal, játékkal és koncertekkel üdvözöljük a természetnek ezt a látványos ajándékát. A vadgesztenye-virágzás minden tavasszal meghatározza Sümeg hangulatát, immár védjegye városunknak.
A Gesztenyevirág Fesztivál sok kikapcsolódni vágyót vonz a történelmi szépségű Palotakertbe a sümegi vár „szoknyájához”.
Igazi társadalmi esemény ez az egész napos nyüzsgéssel, sok-sok gyerekkel és felnőttel – térségünkből és az ország más tájairól egyaránt.
Városunk idegenforgalmán sokat lendíthetnek ezek a színvonalas rendezvények. Ez egy igazi nyitó esemény a tavasz kapujában, amely méltóképpen megnyitja turisztikai szezont. Programjaink a város adottságaihoz szervesen kapcsolódnak. Barokk hangulatú városunk szívében, az egykori történelmi városfalak ölelésében, a Palotakert üde zöld fáinak árnyékában állítjuk fel sátrainkat, színpadainkat, faházainkat.
Ebben az évben ráadásul három naposra bővül a fesztivál. A szórakoztatás és az ünneplés mellett szakmai programokra is fektetünk hangsúlyt. Pénteken az 500 éves múlttal rendelkező – és ezzel a legrégibb épületnek számító – Palota Pince Bormúzeuma nyitott napot tart: ingyenes tárlatvezetéssel, szakmai előadásokkal és helyi borok kóstoltatásával, borfelismerő versennyel. Ennek keretében a Somló–Sümeg–Badacsony Ramassetter Borút ismertetésével egybekötött sétáló kóstolót szervezünk. Ez a programelem is egy fontos állomása annak a vállalásnak, melynek célja a „városunk Atyjá”-nak, Ramassetter Vincének a nevével fémjelzett borkereskedelmi vívmányok bemutatása és népszerűsítése – egy tematikus út létrehozásán keresztül. A Ramassetter Borút éltetésével, történelmi hagyományaink újraélesztésével a helyi termelőket, szolgáltatókat, kulturális attrakcióinkat, valamint a kulturált borfogyasztást is népszerűsítjük.
(Sümegi Kata)

 

 

“Gesztenyevirág Fesztivál” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nagyon jól éreztük magunkat a Ramassetter Borút bemutatására szánt tematikus napon. Az előadásokból sokat tanultunk, köszönjük a lehetőséget.
    És hoppá, mit találtunk a világhálón:
    http://eszakipart.hu/egy-kekfesto-borasz/
    Ma is tanulságos a nagy mecénás története. Nem csak borászoknak!

    1. Köszönjük a + információt! Minden egyedi kutatás eredményének megosztása velünk csak fejleszti a honlapunkat és bővíti annak tartalmát!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.